Een plankje voor een poppenhuis badkamer

Ik had een plankje over in de badkamer en was al een tijdje op zoek om daar iets leuks mee te doen. Ik wilde graag een poppenhuis badkamer in een echte badkamer. Het plankje hing op een plek waar het niet vochtig werd, dus kon ik er met een gerust hart een kijkkast op kwijt.

Alsof het er voor gemaakt was

Het moest alleen niet een gewone kijkkast worden, maar ik had nog geen idee wat dan wel. Ik was ondertussen druk bezig met andere projecten, dus verdween het poppenhuis badkamer project een beetje naar de achtergrond. Tenminste, totdat ik op Marktplaats aan het rondstruinen was en een prachtige kijkkast tegenkwam, precies waar ik naar op zoek was. Een prachtige kijkkast met bovenop in grote letters: “bathroom”. Het leek wel alsof het er exclusief voor gemaakt was.

Ik was ondertussen wel doorgegaan met het verzamelen van accessoires om mijn poppenhuis badkamer mee te vullen, dus ik kon gelijk aan de gang.

Vloer en een badeendje

Als eerste heb ik de vloer gemaakt in een mooi eenvoudig mosaic van groene en grijze steentjes. Vervolgens heb ik het kastje, de spiegel, de schilderijtjes en de gordijnen opgehangen. Daarna kon het vullen gaan beginnen. Ik heb handdoeken en handdoekjes gemaakt om het badkamerkastje van inhoud te voorzien en in het bad heb ik een speciale doorzichtige vulling gedaan, waardoor het badeendje en de rozenbladeren lijken te drijven.

De details

Natuurlijk hoorde er een wc-rolhouder bij en een rolletje wc-papier dat op de vloer was terechtgekomen. Voor de wasbak had ik speciale kraantjes besteld en die kwamen nog beter uit dan ik gehoopt had. De poppenhuis badkamer begon steeds meer te lijken wat ik in mijn hoofd had. Het enige dat ik nog moest doen was voor flesjes shampoo, parfumflesjes, bloemen en meer van dat soort dingen te zorgen.

Ik ga er nog eentje maken

Ik was zeer tevreden met het eindresultaat en wat nog mooier is, iemand in mijn kennissenspring vond het prachtig en wil er waarschijnlijk nu ook eentje hebben. Dus snel op zoek naar nog zo’n kijkkast met bathroom. Die kans is echter klein, dus de kans is groot dat ik de letters zelf ga uitzagen. Dat wordt sowieso een uitdaging, want ondertussen ben ik alweer met een iets grotere kijkkast aan de gang gegaan, we hebben een groter plankje opgehangen, waar zeker de letters bathroom op komen te staan.

Mocht je interesse hebben, deze staat te koop.

 

Poppenhuis badkamer, kijkkast met bathroom erop
Deel dit: